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Anfang November 2021 hatte ich zusammen mit den anderen deutschen Genealogen Barbara Schmidt, Dirk Weissleder, Nancy Myers, Anja Klein, Freya Rosan, Viktor Pordzik und Benjamin Günther die Gelegenheit, an einer besonderen Veranstaltung im Palais des Congrès, Paris, teilzunehmen.

Das RootsTech-Team von FamilySearch hat eine RootsTech Keynote Experience-Veranstaltung für 85 Genealogen und Archivare aus vielen europäischen Ländern ins Leben gerufen. Teilnehmer aus Österreich, Belgien, Ägypten, Frankreich, Deutschland, Italien, Marokko, Niederlande, Portugal, Spanien, Großbritannien und der Ukraine trafen sich am Donnerstag, den 4. November zu einem ersten Kennenlernen, bevor sie das Schloss von Versailles besuchten und an Workshops und Präsentationen über die nächsten Schritt zur Nutzung von Technologie für die Ahnenforschung  teilnahmen. Der Höhepunkt des Tages war eine unglaubliche Keynote-Präsentation von Apollonia Poilâne. Apollonia (* 1984 in New York City) ist eine französisch-amerikanische Bäckerin, CEO und Galeristin in dritter Generation mit Sitz in Paris, Frankreich. Sie ist die älteste Tochter von Lionel Poilâne und Irena Poilâne und Schwester der Künstlerin Athena Poilâne. Apollonia hat die Zuschauen mit einem spannenden und inspirierenden Vortrag fasziniert.

Es war toll, bekannte Gesichter wiederzusehen und neue und interessante Kontakte in ganz Europa kennenzulernen. Die Teilnehmer lernten neue Technologien wie Atlantic Geomatics „Burial Ground Management System“ kennen, mit denen man einen ganzen Friedhof digitalisieren und die digitalisierten Bilder, transkribierten Informationen mit den ebenfalls digitalisierten Aufzeichnungen aus dem Friedhofsbüro verknüpfen kann. Insgesamt war die zweitägige Veranstaltung vollgepackt mit großartigen Erfahrungen und einem Vorgeschmack auf das, was als nächstes für die Welt der Genealogen kommt!

Steve Manning (UK), Viktor Pordzik, Freya Rosan, Rob van Drie (NL), Nancy Myers, Anja Klein, Barbara Schmidt, Timo Kracke, Dirk Weissleder

RootsTech Pressemitteilung

Apollonia Poilâne Shares Recipe to Connect Family at RootsTech 2022

“Bread Links People,” Says Third-Generation Owner of Paris’ Most-famous Bakery

SALT LAKE CITY, UTAH—It is a story about tragedy, resilience, vision, and triumph. But mostly it is a story about family, connected through generations by a special loaf of sourdough bread known worldwide as pain Poilâne. Apollonia Poilâne, the third-generation owner of Paris’ most-famous bakery, will share her remarkable family story with a global online audience as a keynote speaker during RootsTech Connect 2022, the world’s largest family history conference, March 3–5, 2022. Register for free today at RootsTech.org.

“Bread links people. I love the bond it creates when people share it,” says Apollonia, who was literally raised in the bakery started by her grandfather Pierre Poilâne in 1932. She worked in the family business as a child and began a formal 9-month apprenticeship to learn the art of bread making in her late teens. Then tragedy struck. Her father, Lionel Poilâne, whose innovative spirit and relentless commitment to quality made the Poilâne brand world-renowned, and her mother, Irena Poilâne, an American architect and art gallery owner, were both killed in a helicopter crash.

Apollonia Poilâne

Orphaned with her younger sister, Athena, at the tender age of 18, Apolonia was faced with a decision. Gifted with a winning combination of her father’s vision and determination, and her mother’s artistic flair, she chose to carry on her family’s legacy. But she did not abandon her dream of a college education and for several years ran the business remotely while she earned an economics degree from Harvard University.

Today she is leading what can only be described as a baking empire, producing tens of thousands of the signature loaf each month, along with a variety of other culinary treats. Building on her family legacy, Apollonia has added many new mouth-watering items to the company’s offerings, written or contributed more than a dozen books, and produced online baking classes. Customers hail from down the street, and across the world, yet quality is still the chief ingredient of every hand-crafted loaf of bread, cookie, and pastry.

Learn more about her amazing story firsthand and what is next for this extraordinary entrepreneur by registering for RootsTech Connect 2022 today at RootsTech.org and joining us for the virtual event March 3–5, 2022!